Чи законним є звільнення з роботи за відмову вакцинуватися? - офіційний коментар

Офіс омбудсмана України відреагував на заяви міського голови Івано-Франківська

Між посадовцями виникла своєрідна дискусія.

Раніше мер Івано-Франківська Руслан Марцінків у своєму дописі «ПОРА КОЛОТИСЯ!» пригрозив депреміюванням та скороченням своїм підлеглим у разі відмови від вакцинації.

Уповноважений з прав людини після допису направила лист міському голові

Задля недопущення порушення конституційних прав працівників.

Омбудсман Людмила Денісова нагадала про наказ МОЗ, згідно з яким вакцинацію від коронавірусу визначено як добровільну для всіх груп населення та професійних груп.

А Кодексом законів про працю України заборонена будь-яка дискримінація в сфері праці; пряме або непряме обмеження прав працівників, зокрема щодо стану здоров’я, не допускається.

Крім того, Омбудсман звернула увагу на те, що в своїй резолюції 2361 (2021) Парламентська Асамблея Ради Європи закликає та рекомендує інформувати громадян про те, що вакцинація не є обов'язковою і ніхто не може зазнавати політичного, соціального або іншого тиску для її проходження.

Не забарилася і відповідь Марцінківа, де він наводить на приклад США, Францію та Велику Британію, де запровадили обов’язкову вакцинацію для певних категорій населення:

Демократичні, здається, країни? У яких наче пріоритетом є дотримання прав людини, правда? Тільки є один нюанс: крім прав там ще добре пам'ятають про ОБОВ'ЯЗКИ.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень