Чи варто пенсіонерам, які мають виплати за інвалідністю, переходити на виплату за віком

Яку пенсію краще обрати

Відповідно до закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», українські пенсіонери не можуть отримувати дві пенсії одночасно. Навіть за умови, що такі громадяни мають підстави для отримання різних видів виплат.

Яку пенсію краще обрати

Пенсіонер має самостійно обрати яку пенсію він буде отримувати. У деяких випадках виплата за віком може бути вигіднішою ніж за інвалідністю, повідомляє ПФУ.

Нагадаємо! Зараз в Україні є такі види пенсій: за втратою годувальника, за віком, за інвалідністю, за вислугою років.

Яке співвідношення виплат за інвалідністю та за віком:

  • люди, які мають інвалідність I групи мають отримувати 100% пенсії за віком;
  • інвалідність II групи – 90%;
  • інвалідність III групи – 50%.

Тобто, для осіб з I та II групою виплати за інвалідністю можуть бути вигіднішими за вікові. А от тим, хто має III групу, варто звернути увагу на пенсію за віком.

Якщо пенсіонер продовжував працювати та набув не менш як 24 місяці страхового стажу та вперше переходить з пенсії за інвалідністю на пенсію за віком, застосовуються правила обчислення розміру пенсії як для нового призначення пенсії, – йдеться у повідомленні ПФУ.

Зверніть увагу! Мається на увазі, що при розрахунках враховується середня заробітна плата за три календарні роки, що передують року звернення за переходом на пенсію за віком.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень