Чи можна заправляти повний бак: Три міфи, про які водіям варто забути

Багато автомобілістів бояться заправлятися до повного

Серед водіїв поширена думка, що повний бензобак може негативно вплинути на стан авто й спровокувати різні небезпечні ситуації.

Розберімося, чи дійсно це так...

Зниження швидкості та керованості

Багато хто вважає, що машина з повним баком повільніше їде, та й керувати нею важче.

Цього не варто боятися,  особливо якщо автомобіль є новим чи відносно новим, адже в останні десятиліття виробники проводять усі необхідні випробування та перевіряють керованість машиною за будь-якої кількості палива.

Випаровування палива

Кажуть, якщо залити повний бак, то пальне почне випаровуватися. Насправді це неможливо фізично, якщо, звісно, бак не втратив герметичність. Однак у цьому випадку паливо випаровуватиметься, навіть якщо його мало.

Недолив палива

Деякі водії вважають, що недобросовісні співробітники заправок користуються ситуацією та не доливають пальне, якщо бак треба залити повністю. Логіки в цьому немає, бо якщо заправник захоче, то він не доллє незалежно від того, скільки палива заливається. Крім того, в сучасних авто водій одразу бачить, наскільки заповнений бак.

А яка небезпека справді існує

Попри безліч міфів про повний бензобак, існує одна реальна небезпека.

Йдеться про високий ризик загоряння при ДТП. У цьому випадку великий обсяг пального може спровокувати дуже небезпечну ситуацію.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень