Чи можна дитині з кашлем чи нежитем ходити в школу чи садочок: пояснили в МОЗ

Школи, садочки та виші у червоній зоні зможуть працювати

Міністерство охорони здоров'я повідомило, що не бачить перешкод для відвідування школи, якщо дитина має нежить. Проте в деяких випадках варто залишати дітей вдома.

За словами медиків:

У більшості випадків легкий кашель або нежить, особливо після перенесених хвороб, не є протипоказанням для відвідування навчальних закладів. Проте, якщо ці симптоми супроводжуються високою температурою, або з'явилися в розпал сезону ГРВІ, то краще залишитися вдома.

У Міністерстві охорони здоров'я назвали симптоми, з якими не можна відправляти дитину в садок і школу. Йдеться про:

  • високу температуру,
  • безперервний кашель,
  • млявість і загальну слабкість,
  • втрату або зміну нюху чи смаку.

У разі появи таких симптомів краще залишити дитину вдома і викликати лікаря. Адже це може бути ознакою захворювання на COVID-19.

Якщо дитина температурить, у неї з'явився висип, болі в різних частинах тіла чи ознаки інфекційних захворювань, перед поверненням до школи чи садочка її має оглянути лікар. Він і визначить, чи можна відвідувати школу чи садок, – наголосили в МОЗ.

Фото ілюстративне, колаж Радіо Трек
Фото ілюстративне, колаж Радіо Трек

Дитина може повернутися до школи якщо вона є активною, має добре самопочуття і температуру нижчу за 37,2° (без приймання жарознижувальних препаратів).

Уряд вніс зміни до постанови про правила карантину. Відтепер школи, садочки та виші у червоній зоні зможуть працювати не дистанційно. Однак 100% персоналу для цього мають пройти повний курс вакцинації, тобто отримати по 2 дози щеплення.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень