Чи можливо інфікуватися коронавірусом з вакциною? Популярний міф розвіяли у Рівному

Все, що ви не знали про ІФА-тести 

Олена Гандзюк під час бустерного щеплення. Після цього вона захворіла Омікроном. Фото - Рівне вечірнє.
Олена Гандзюк під час бустерного щеплення. Після цього вона захворіла на Омікрон. Фото - Рівне вечірнє.

Вакцинована проти коронавірусу людина не зможе дізнатися походження антитіл. Тобто, з’ясувати, чи не хворів часом щеплений безсимптомно – неможливо. Таких даних ІФА-тест не покаже, пояснюють в обласному департаменті охорони здоров’я.

 - Встановити походження антитіл до коронавірусу методом ІФА-тестування – неможливо. Жоден з тестів таких даних не покаже.

 

Навколо імуноферментного аналізу, цього дослідження, дійсно багато розмов, але чітко прописаних норм щодо встановлення діагнозу на підставі наявності антитіл немає. Чи перенесеного чи нинішнього ковіду чи вакцинального.

 

Тобто визначити, чи з’явились вони після вакцинації, чи хворіла людина безсимптомно на момент щеплення, і після цього захворіла, неможливо. Це перше.

 

Друге – ми не встановлюємо діагноз на підставі результатів ІФА-тесту, не визначається, які це антитіла – чи вакцинальні, чи після хвороби.

 

Взагалі наявність антитіл до коронавірусу, який виявляють у крові методом ІФА, вказує, що людина контактувала з хворобою, але самі антитіла не є ознакою хвороби, - заявила координаторка з вакцинації на Рівненщині Олена Гандзюк.

Крім того, антитіла ще не гарантують наявність імунітету, оскільки досліджень, які б визначили необхідний рівень для захисту організму від ураження коронавірусом, ВООЗ не проводила.

Тому антитіла ще не є підставою для відмови від вакцинації, наголошують фахівці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень