Чи може тривале знеструмлення призвести до перебоїв в постачанні газу

Але фахівці запевняють, що газорозподільна система ефективно працює навіть в умовах відключення електрики

Після чергового ракетного удару по об'єктах критичної інфраструктури українці переймаються, чи не залишаться домівки без газу у випадку тривалого знеструмлення. Втім фахівці “Газорозподільні мережі України” запевняють, що газорозподільна система ефективно працює навіть в умовах відключення електрики.

Наші мережі не мають власних компресорів для підтримки або підвищення тиску, які б залежали від наявності електрики. Від коротко- або середньострокових відключень не постраждає навіть система обліку газу, оскільки передбачене її живлення від акумуляторів.

 

Фахівці компанії в умовах постійного відключення електропостачання вживають додаткових заходів для контролю роботи електрохімічного захисту. У будь-якому разі споживачу природного газу у разі відсутності електрики відключення газу не загрожує, він залишиться надійним джерелом енергії в оселях українців, - повідомив головний інженер департаменту інжинірингу «Газмереж» Андрій Малихін.

Ця компанія відповідає за розподіл газу у Кіровоградській та Харківській областях та містах Кропивницький та Дніпро. У інших регіонах теж вжито заходів для стабільної роботи газових мереж. Тож газ подаватимуть споживачам незалежно від ситуації в енергосистемі.

Від електроенергії залежать ті споживачі газу, у яких встановлене сучасне газове обладнання - наприклад, газові котли. Для них потрібне живлення, адже має працювати автоматика, подача газу, помпа. Старі котли працюватимуть. На плитах газ також буде, - сказав фахівець.

Він уточнив, що усі газорозподільні вузли, які потребують електроживлення вже забезпечені генераторами. Отже, під час масованих ракетних атак, що вражали енергосистему України, газ міг зникати у деяких споживачів у жовтні-листопаді. Зараз повторення такою ситуації не повинно буде.

Джерело: Газправда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень