Чи готують мобілізованих перед відправленням на фронт: Командир ЗСУ розповів

Військовий розповів про підготовку у ЗСУ

В Україні мобілізовані перед відправленням на фронт проходять серйозну підготовку. Зараз бригади відправляють найкращих військових, щоб ті навчали інших. 

Про це у коментарі військовій кореспондентці ТСН Юлії Кирієнко сказав командир першого десантно-штурмового батальйону 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади Володимир Собіпан

- Люди, які не дотичні до війни, бояться кількох речей: що їх не будуть вчити, що їх кинуть одразу в піхоту і що вони самі там на своїй позиції в окопі мають приймати рішення, бо на них командири забивають.

 

Це російські наративи, які розганяють у соціальних мережах, але деякі наші громадяни це підхоплюють. Це все неправда. Буду казати на прикладі нашого 199 навчального центру.

 

Нас вчать, я сам там був, заняття проводяться, і тактика, і вогнева підготовка, і інженерна, і зв’язок, щоб солдат розумів, щоб перед позицією він знав, як йому вдітися, як йому пересуватися, як йому дійти до позиції, як правильно стріляти, коли доведеться вести бій в окопі, - пояснив військовий. 

Володимир Собіпан зазначив, що зараз до мобілізованих відправляють найкращих військових, щоб ті навчили їх в усьому. 

- І основа тих інструкторів, які в 199 навчальному центрі, не скажу, що це 100 відсотків, але відсотків 50 - це наші солдати, сержанти, які з військ поприходили, які були поранені.

 

У яких є досвід абсолютно різних видів бою, і вони там навчають. Плюс зараз для мобілізації створили навчальні батальйони і ми від кожної бригади намагалися відправити кращих сержантів, офіцерів, щоб вони навчали цей особовий склад.

 

Щоб вони розуміли, що мобілізація - це ми для себе людей цих вчили. І кожен командир батальйону, командир бригади, ми це зрозуміли, поспілкувалися, і відправили туди одних з кращих, - пояснив Собіпан. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень