Чи будуть цьогоріч додаткові вихідні на Великдень?

Адже у воєнний час законодавство дещо змінене

Згідно ст. 73 КЗпП один день в році (неділя) - Великдень - є святковим днем. А відповідно до ст. 67 КЗпП, якщо святковий або неробочий день збігається з суботою чи неділею, то вихідний переноситься на наступний день після святкового або неробочого.

Тобто понеділок, 25 квітня, мав би бути вихідним.

Однак Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» № 2136-IX від 15.03.2022 р. встановив додаткові правила на час війни.

Так, ч.6 ст.6 цього закону говорить про наступне спеціальне правило:

«У період дії воєнного стану не застосовуються норми ст. 53 (тривалість роботи напередодні святкових, неробочих і вихідних днів), ч. 1 ст. 65, ч. 3-5 ст. 67 і ст. 71 - 73 (святкові і неробочі дні) Кодексу законів про працю України».

Тобто у період дії воєнного стану вищезазначені статті КЗпП не мають чинності.

Отже, немає офіційних святкових та неробочих днів.

Тож за цими загальними правилами  під час війни працівники мають працювати у понеділок, 25 квітня 2022 р. з оплатою праці як у звичайний (а не святковий) робочий день.

Джерело: ligazakon

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень