Чи безпечно пити воду з чайника, де є накип

Адже в окремих випадках це може стати причиною серйозних негараздів

Накип у чайнику може банально зіпсувати смак напою, який ви планували приготувати. А серед іншого ще й впливає на здоров'я.

Накип, який з'являється на стінках чайника, складається з твердих відкладень. Коли в організм людини потрапляє невелика кількість накипу, його здоров'ю нічого не загрожує.

Однак якщо це відбувається регулярно, це може стати причиною серйозних збоїв здоров'я.

Чому це шкідливо

Коли накип із чайника потрапляє у шлунок, він розчиняється, а шкідливі сполуки солей потрапляють у кров. Далі вони поширюються по всьому організму із кровотоком. І тут починаються проблеми, оскільки розвивається відкладення солей у суглобах, утворюються камені в нирках та жовчному міхурі, затискаються судини та зростає ризик розвитку інфаркту. Крім того, накип у чайнику впливає на розмноження бактерій.

Лікарі не радять готувати чай з такої води, оскільки це призведе до загальмовування процесів виділення ферментів із чайного листа, повною мірою смакові якості чаю не розкриються.

Впродовж дня краще пити сиру воду. Вона містить багато важливих мікроелементів - магнію, кальцію, натрію та інших. Після кип'ятіння вони зазвичай осідають на нагрівальних елементах і вода починає втрачати корисні властивості. Також термічна обробка витравлює з води кисень, через що вона втрачає властивість транспортної рідини й стає причиною розвитку набряків.

Великий шар накипу в чайнику впливає і на теплопровідність - в результаті процес закипання триває довше, витрачається більше електрики або газу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень