Чеський президент генерал Павел знайшов 800 000 снарядів для України (ФОТО)

Потрібні лише гроші

Чехія розшукала близько 800 тис. артилерійських снарядів по всьому світу, які можуть бути надіслані в Україну протягом кількох тижнів за умови, що ЄС оплатить ці поставки.

Про це 17 лютого заявив президент Чехії Петр Павел.

Артилерійські снаряди є одними з найважливіших елементів оборони та стримування для України, позаяк їх щоденно у великій кількості використовує ворожа артилерія, маючи у цьому компоненті перевагу над ЗСУ у співвідношенні 10:1.

При цьому ЄС визнав, що НЕ зможе поставити обіцяний раніше 1 мільйон снарядів власного виробництва.

Максимум, про що може йти мова, це 500 тисяч. Однак, на тлі зупинки військової допомоги з боку США, поставки боєприпасів з ЄС проблеми снарядного голоду для України не вирішать.

Інша справа, якщо б вдалося залучити й понад 800 000 снарядів, що їх вдалося розшукати Чехії.

Вважається, що міністерство закордонних Чеської Республіки провело цілу низку таємних переговорів (переважно в країнах Африки), аби знайти ці боєприпаси для України.

Офіційно країни, з яких можуть бути поставлені ці снаряди, не називаються.

«На даний момент ми виявили півмільйона патронів калібру 155 мм і ще 300 000 патронів калібру 122 мм, які ми зможемо доставити протягом кількох тижнів, якщо швидко знайдемо фінансування для цієї діяльності», — сказав Павел на Мюнхенській конференції з безпеки.

Глава чеської держави зазначив, що Прага звернеться до партнерів із США, Німеччини, Швеції та інших, які могли б сприяти цій справі. Павел не уточнив, з яких країн здійснюватимуться покупки.

Читайте також: Байден хоч завтра міг би відправити в Україну понад 1 000 000 артилерійських снарядів, - Forbes

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень