Через спеку на Рівненщині фіксують задуху риби (ФОТО)

Явища не масові, проте трапляються практично на кожній водоймі області

Держагентство рибного господарства у Рівненській області зазначає, що з настанням спекотної погоди у водоймах області фіксують поодинокі випадки явищ задухи (замору) риби.
Це природне явище, яке трапляється через підвищення температури води, а також потрапляння у водойми побутових, виробничих стоків та хімікатів з полів.

При перевищенні температури за норму — знижується вміст кисню у воді, збільшується утворення вуглекислого газу та сірководню, підвищується вміст у воді заліза, азоту, амонію тощо. Крім того, змінюється склад фіто- та зоопланктону, відбувається зміщення біологічних сезонів у часі.
 

Дослідження вчених-гідробіологів виявили, що при температурі води до 25°C шкідливого впливу на фіто- і зоопланктон не спостерігається. Але при температурі води понад 30°C слабшає фотосинтез. При 28°C гине або знаходиться в пригніченому стані зоопланктон і бентос, що є кормовою базою риб.
Процеси життєдіяльності більшості риб пригнічуються вже при температурі води 26-30°C.
За спостереженнями Рівненського рибоохоронного патруля температура води у водоймах Рівненської області становить 22-25°C.
 

Наразі вже зафіксовані непоодинокі випадки загибелі риби та інших водних біоресурсів, а також цвітіння води. Низка водойм у літній період внаслідок процесів гниття майже повністю втрачають розчинений у воді кисень. А попадання у водойми різних побутових відходів та змивання з полів родючого шару й добрив сприяють масовому розмноженню водоростей.

Рівненський рибоохоронний патруль стежить за станом водного середовища нашої області. Нині у всіх районах області проводять профілактичні заходи – зокрема аерацію водойм.
 

Мешканців Рівненщини закликають повідомляти про будь-які ознаки задухи або зміни екологічного стану водойм Рівненщини за телефоном «гарячої лінії» (093) 263-39-32

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень