Через пандемію випускників можуть звільнити від ДПА у формі ЗНО

Верховна Рада має прийняти зміни

Через епідемічну ситуацію українських випускників, які 2021 року завершують здобуття повної загальної середньої освіти, можуть звільнити від обов'язкової державної підсумкової атестації у формі ЗНО.

Про це виданню Освіта.ua повідомив в.о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко.

За його словами, в Центрі визначили пріоритетною модель, за якої державна підсумкова атестація для осіб, які у 2021 році завершують здобуття повної загальної середньої освіти, відбуватиметься за вибором випускника – або в закладі освіти (письмова чи усна форма, зокрема, з використанням дистанційних технологій), або у формі ЗНО.

 

Водночас для осіб, які планують вступати до закладів вищої освіти, ЗНО буде проведено у встановлені терміни, відповідно до визначених регламентів проведення тестування.

Валерій Бойко припускає, що при виборі запропонованої нової моделі зменшиться кількість учасників ЗНО з кожного предмета, а отже, і загальна кількість тестувань. Така ситуація пов'язана з тим, що значна частина учасників тестування реєструється для участі в ЗНО винятково з метою проходження підсумкової атестації.

У разі обрання нової моделі проведення ЗНО-2021 Верховна Рада має прийняти законодавчі зміни.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень