Кошмар таксистів і маршрутників з'явиться у Рівному незабаром (ФОТО)

Купюра номіналом у 1000 грн

Нова тисячогривнева банкнота з'явиться у кишенях українців вже у жовтні. Про це повідомила пресслужба НБУ. На ній буде портрет Володимира Вернадського.

Голова Національного банку України Яків Смолій оголосив, що зміни у номінальному ряді банкнот та монет спрямовані на впорядкування готівкового обігу гривні.

На сайті НБУ повідомляють, що з огляду на зростання рівня доходів і цін, українці вже фактично не використовують монети дрібних номіналів, натомість з’явилася потреба в банкноті вищого номіналу, ніж 500 гривень.

Останнього разу Національний банк уводив у обіг новий номінал 13 років тому – у 2006 році. Це була банкнота номіналом 500 гривень. Тоді середньомісячна заробітна плата становила близько 1 000 гривень і розмінювалася двома банкнотами найвищого номіналу.

"З того часу багато змінилося. Зросли доходи українців, середньомісячна заробітна плата в Україні за цей час зросла майже вдесятеро. Нині для отримання середньомісячної заробітної плати необхідно вже не менше, ніж 20 банкнот. Як наслідок, стало більше грошей у гаманцях – обсяг готівки в обігу зріс більше, ніж уп’ятеро – до майже 380 млрд грн", – пояснив Яків Смолій.

Офіційно 1000 грн однією купюрою з’явиться в готівковому обігу з 25 жовтня 2019 року. На лицьовій стороні нової банкноти зображено портрет Володимира Вернадського.

"Його обрали за видатний внесок в історію України як філософа, природознавця, засновника цілої низки нових галузей науки – геохімії, біохімії, радіогеології. Він також є одним із засновників і першим президентом Української академії наук, створеної у 1918 році", – повідомив Яків Смолій.

На зворотній стороні надруковано зображення будівлі Президії Національної академії наук України.

За розміром і кольором банкнота номіналом 1 000 гривень відрізняється від банкнот інших номіналів. Вона буде довшою. 

Основний колір – блакитний.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень