На Рівненщині побільшало домашніх насильників

Під час карантину

З початку карантину на Рівненщині зареєстрували 532 повідомлення про вчинення домашнього насильства.

Кількість зареєстрованих повідомлень під час карантину щодо домашнього насилля зросла близько на 5 % відсотків.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської ОДА.

Старший інспектор поліції в Рівненській області Олег Шандрук розповів, що нині на Рівненщині на профілактичному обліку перебувають 2 746 сімей, в яких вчиняють домашнє насильство.

Під час карантину соціальні працівники та поліцейські відвідують ці сім’ї у випадках, коли є загроза життю та здоров’ю людей. Крім того, родини, де є домашнє насилля, контролюють дистанційно, проводячи онлайн-консультації.

Соціальні працівники та служби у справах дітей постійно стежать за умовами проживання та виховання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Під час карантину діти з інтернатів повернулися додому в тому числі та в біологічні сім’ї. Нині служба у справах дітей провела моніторинг стану щодо 274 дітей, відносно яких були ризики ухиляння від виконання батьківських обов'язків, або ж жорстокого поводження.

 

49 таких дітей перебувають у родинах зі складними життєвими обставинами. Також надається допомога – як консультативна, так і матеріальна, – розповів начальник служби у справах дітей  Віктор Марчук.

Задля протидії домашнього насилля поліцейські розповсюджують листівки із детальною інформацією про порядок дій, у разі виникнення подібних ситуацій.

Листівки розміщують у місцях, де в умовах карантину можуть перебувати мешканці області: супермаркети, аптеки, сільські ради чи продовольчі магазини. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень