Через грип на Рівненщині госпіталізовано 273 людини

У деяких уже підтверджено вірус грипу А (H3N2) (Гонконг)

За останній тиждень на Рівненщині захворіло майже 10 тисяч людей, що на третину більше, ніж за попередній тиждень. Серед хворих – близько 70 відсотків дітей.

Про це повідомили у ДП «Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

За тиждень було госпіталізовано 273 особи, з них 190 дітей.

Порогового рівня захворюваність досягла на Гощанщині. Перевищення епідпорігу зареєстровано у Радивилівському (у 2 рази), Острозькому (на 9 %), Костопільському (на 19,3 %) районах та містах – Острог (на 52,1 %), Рівне (на 14 %) Дубно (на 23 %).

Вірусологічною лабораторією ДУ «Рівненський ОЛЦ МОЗ України» у 14 хворих встановлено вірус грипу А (H3N2) (Гонконг). Недугу виявили у хворих з Дубровицького, Острозького, Корецького, Радивилівського районів та Рівного.

За словами медиків, вберегти себе від важких наслідків грипу можна лише за допомогою вакцинації. Щеплення можна робити протягом всього епідемічного сезону. Наразі в області вакциновано проти грипу майже тисячу осіб.

Нагадаємо, при перших ознаках гострої респіраторної інфекції потрібно залишатися вдома, аби не провокувати погіршення стану хворого та не наражати на небезпеку оточуючих. Також необхідно звернутися до лікаря.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень