Через зґвалтування лікаря медики влаштували національний страйк (6 ФОТО)

Шпиталі в Індії відмовилися обслуговувати пацієнтів

За даними India Today, розтин жінки показав, що її задушили до смерті, зламавши щитоподібний хрящ. Вона також зазнала «генітальних тортур», має поранення на животі, губах, пальцях рук і лівій нозі.

Лікарні в Індії постраждали через те, що лікарі розпочали загальнонаціональний страйк через зґвалтування та вбивство стажерки.

Як повідомляє Reuters

Надання другорядних медичних послуг було паралізовано, оскільки більше мільйона лікарів, за оцінками, вирішили приєднатися до 24-годинної акції протесту на тлі невдоволення, що зростає, насильством щодо жінок.

Лікарні та клініки по всій Індії почали відмовляти пацієнтам, за винятком екстрених випадків, оскільки медичні працівники оголосили 24-годинний страйк на знак протесту проти зґвалтування та вбивства лікаря у Калькутті.

Очікувалося, що понад 1 мільйон лікарів приєднається до страйку, який паралізує роботу медичних служб у самій густонаселеній країні світу.

Лікарні повідомили, що професорсько-викладацький склад медичних коледжів змушений був працювати в екстрених випадках.

За даними India Today, розтин жінки показав, що її задушили до смерті, зламавши щитоподібний хрящ.

Вона також зазнала «генітальних тортур», має поранення на животі, губах, пальцях рук і лівій нозі.

У коледжі спершу заявили лише про «неприродну» смерть аспірантки.

 

Однак це викликало обурення серед членів сім’ї, які стверджували, що жінка стала жертвою сексуального насильства та була вбита.

 

Батько аспірантки зазначав, що справу намагаються замовчати.

Як нагадує Reuters, 31-річна лікар-стажер була зґвалтована і вбита минулого тижня в медичному коледжі Калькутти, де вона працювала, що викликало загальнонаціональні протести серед лікарів і провело паралелі з сумнозвісним груповим зґвалтуванням і вбивством 23-річної студентки в у Нью-Делі у 2012 році.

За даними інформаційного агентства ANI, у суботу біля медичного коледжу імені Р.Г. Кара, де стався злочин, було помічено посилену присутність поліції, тоді як приміщення лікарні були порожні.

Мамата Банерджі, головний міністр Західної Бенгалії, до складу якої входить Калькутта, підтримав протести по всьому штату, вимагаючи прискорити розслідування та покарати винних найсуворішим чином.

У суботу в Калькутті залишалася закритою велика кількість приватних клінік та діагностичних центрів.

Доктор Сандіп Саха, приватний педіатр у місті, повідомив агентству Reuters, що він прийматиме пацієнтів лише в екстрених випадках.

За словами доктора Прабхаса Ранджана Тріпаті, головного лікаря Всеіндійського інституту медичних наук у місті Бхубанешвар, у штаті Одіша пацієнти стояли в черзі і старші лікарі намагалися впоратися з напливом пацієнтів.

«Лікарі-ординатори оголосили масовий страйк, і через це зростає тиск на всіх викладачів, а отже, і на старших лікарів», - сказав він.

Пацієнти вишиковувалися у черзі в лікарнях, деякі з них не знали, що акція не дозволить їм отримати медичну допомогу, розповідає Reuters.

«Я витратив 500 рупій на дорогу, щоби приїхати сюди.

 

У мене параліч та відчуття печіння в ногах, голові та інших частинах тіла, - розповів місцевому телеканалу один пацієнт лікарні медичного коледжу SCB у Катаці, штат Одіша. – Ми не знали про страйк. Що ми можемо вдіяти? Ми маємо повернутися додому».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень