Через небезпечне небо над Україною відомі птахи змінили свій маршрут: Чим це загрожує

Щоб уникнути війни

Внаслідок бойових дій орли були змушені змінити свої звичні маршрути, щоб уникнути небезпечного повітряного простору над Україною.

Команда з Університету Східної Англії вивчила дані GPS майже двох десятків великих орлів під час міграції з початку війни 2022 року.  Дослідники порівняли міграційні маршрути птахів зі шляхами 65 інших міграцій, зареєстрованих у період з 2018 по 2021 роки.

Результати дослідження показали, що в середньому птахам довелося пролетіти додаткові 85 кілометрів, тоді як один самець і зовсім збільшив свій маршрут на 250 кілометрів.

Автори дослідження також виявили, що після вторгнення росії в Україну птахи в середньому пролітали на 55 годин більше, при цьому швидкість їхнього пересування була нижчою, ніж до цього. Раніше під час міграції 90% птахів зупинялися відпочити на території України, однак після початку війни на це наважувалися лише 32%, а деякі й зовсім відмовилися від відпочинку.

Найбільші відхилення від маршруту спостерігалися там, де проходить лінія фронту. Автори дослідження побоюються, що зміна міграційних маршрутів птахів у відповідь на війну в Україні може вплинути на розмноження орлів.

Крім того, вчені вважають, що птахам знадобиться більше часу для відновлення сил після довгого перельоту.

Джерело: Фокус

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень