«ЗБРОЯ замість НАТО», - якою могла б бути нова Мирна ініціатива Києва – в пику Путіну

«Мир, Вам!» (АК)

Путін приїхав до Піднебесної, а перед тим Блінкін примчався через океан до Києва. Мова одна – припинення вогню. Принаймні, закулісно до цього вже закликають відкрито.

Можна також не сумніватися, що саме такий підхід був погоджений і під час недавнього візиту Сі до Євросоюзу.

Виникає проблема:

Як реагувати Києву, якщо Путін візьме і виступить у якості «голуба миру» з пропозицію – припинити вогонь та сісти за стіл переговорів?

Зараз усі впевнені, що Україна не здатна запропонувати на це нічого нового.

Київ би – здивував, якби раптом виклав для загального розгляду та обговорення – свій Мирний план завершення війни.

Очевидно, що це мала б бути певна «дорожня карта», яка б  виходила з засад «Української формули Миру», апелюючи й до інших концепцій та зрушень, які відбуваються зараз в усьому Світі, загрожуючи людству неймовірними катаклізмами та десятиліттями війн.

Нова Мирна ініціатива України має здивувати весь світ так само, як здивував усіх наш опір другій армії Світу в перші дні та тижні війни

Україна, таким чином, має – на власному прикладі – показати всьому світові алгоритм виходу із цього піке, формулюючи одночасно й засади нової Планетарної угоди, яка буде здатна відвести весь Світ від провалля Війни й показати шлях до Гармонії Людства 21 століття та Цивілізації Космосу.

«Поетапний план завершення Війни та встановлення Миру у Європі»

Преамбула:

Війна Росії проти України не була спровокована ні питаннями безпеки, ні браком життєвого простору, ні, тим паче, відсутністю критично важливих для РФ ресурсів.

Україна – ніколи і нічим не загрожувала РФ, військовий потенціал Росії завжди був у десятки разів більший так само як і її природні та територіальні ресурси.

 

Так само жодної загрози для Росії не виходило й від НАТО, яке прямо сьогодні демонструє небажання будь-яких загострень, і до якого завжди тулилися країни Європи, аби просто сховатися під «ядерною парасолькою» від непрогнозованого й агресивного сусіда.

 

До речі, Україні членства в НАТО ніхто ніколи не обіцяв і навіть – не пропонував

Усі розуміють: єдина причина нападу РФ це – шовіністична примха Імперії знищити  і вбити Україну. Вбити як незалежну націю і Державу.

При цьому, дехто вважає, що Росія має на це право за законами дикої природи та т.з. Realpolitik

Виникає дилема:

Ми вважаємо, що Світ має бути розділений на кілька сфер впливу ядерних Імперій-Фортець, які отримають таким чином право убивати, грабувати і визискувати менші народи та нації за середньовічним «Права сильного», чи ми все ж визнаємо, що Людство ХХІ століття, стоячи перед викликами Штучного Інтелекту, генної інженерії, біотехнологій та системного виходу в Космос, не може керуватися підходами, які панували у темні віки раннього Середньовіччя – з його дикістю та свавіллям?

Людство, на нашу думку, прийшло до межі Великого переходу, коли концепція багатополярного наїжаченого світу конкуруючих імперій, має поступитися концепції Вселюдства, де, усупереч законам дикої природи, найменша країна Африки, Азії чи латинської Америки, повинна мати таке ж право голосу, як США чи Китай, чи будь-яка інша ядерна держава, а всі разом – всі народи та нації світу – будуть підпорядковуватися єдиним справедливим правилам та законам співжиття, які унеможливлять розгортання Хаосу, забезпечать десятиліття тривалого розвитку і достатку для всіх.

Які скерують соціальну ентропію від воєн і конфліктів – у напрямку до зірок.

 

До освоєння Місяця і далі – до поетапного виходу на межі Сонячної системи.

Це має бути Великий Перехід до Цивілізації Космосу та Вселюдства планети Земля, де кожна нація та кожен народ буде поважатися й матиме змогу розвивати свою політичну ідентичність та культуру, де будуть діяти правила Міжнародної Справедливості, цінуватимуться Традиції та пануватиме Прогрес.

Сьогодні ж ми пропонуємо зупинити вороже вторгнення та війну в Україні.

План наш такий:

1. Припинення вогню та розведення військ. (Цей пункт може почати виконуватися сторонами – негайно)

2. У тримісячний термін, після припинення вогню, Україна  проводить Президентські вибори і Референдум про відновлення Нейтрального статусу, за умов надання нам – необхідних безпекових гарантій у вигляді – достатньої кількості: зброї, БК та технологій.

3. За умови підтримки відповідних положень на Референдумі, Верховна Рада України голосує відповідні нововведення до Конституції у першому читанні.

  • Одночасно Україна ухвалює закон про Амністію для всіх громадян України, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, але не брали участі у військових злочинах (тортурах) та злочинах проти Людства.

4. Після цього війська РФ відходять на позиції станом до 24.02.2022 р. Сили оборони України – при цьому – не змінюють своєї дислокації.

  • Миротворчі війська ООН можуть бути введені в зони розмежування

5. Починаються переговори між Україною та РФ

6. Переговорні позиції України:

6.1 Подвійне підпорядкування Криму. За основу беруться пропозиції Іспанії до Британії щодо подвійного підпорядкування Гібралтару – з перспективою перетворення Криму на міжнародну вільну економічну зону та континентальний торговельний супер-хаб, який сприятиме вільному переміщенню товарів і послуг до Європи та з Європи до країн Азії і Африки.

6.2 Входження Луганської та Донецької областей до складу України у вигляді Федеральної території (землі) під назвою Донбас – з відповідними широкими самоврядними і культурними повноваженнями

  • Проголошення Донбасу – вільною економічною зоною
  • РФ бере на себе матеріально-фінансову відповідальність за повне відновлення зруйнованих міст і сіл на цій території

6.3. Повернення всіх південних територій до складу відповідних областей України

7. ОСОБЛИВІ УМОВИ

7.1 Гарантії безпеки

  • Генеральний штаб, МО та Рада нацбезпеки України формують спільний перелік озброєння, БК та військових технологій, що їх мінімально потребує Україна для забезпечення Нейтрального статусу та Безпеки (на перспективу ближчих 10-15 років)
  • Як варіант, частина зазначеного озброєння може бути надана також РФ – для відповідального зберігання на території України. Міжнародний моніторинг буде слідкувати за тим, щоб Україна не використовувала надане РФ озброєння та БК у мирний час.
  • За аналогічним принципом може бути надане й певне озброєння від країн НАТО з тим, щоб воно могло бути використане тільки за умови ворожого вторгнення на територію України.
  • 50-75% наданого Україні необхідного озброєння має знаходитися у повному розпорядженні ЗСУ, гарантуючи нашій країні – безпечний розвиток у статусі Позаблокової та Без’ядерної держави
  • Жодне скорочення чисельності ЗСУ та Сил Оборони – під дією зовнішніх чинників – не розглядаються. Україна сама приймає суверенні рішення щодо кількісного формування власних збройних сил
  • Розташування іноземних військових баз на території України – не допускається

Повний перелік всього необхідного Україні для захисту від РФ, очевидно, мали б погодити Генштаб, МО та Рада Нацбезпеки

7.2 Санкції проти РФ

  • Україна гарантує належне забезпечення Республіки Крим – водою та електроенергією
  • За умови виконання вище вказаних пунктів, Україна не заперечуватиме проти зняття з РФ – раніше накладених санкцій

Заключні положення

Незалежна й Позаблокова Україна, убезпечена від зовнішнього нападу і тиску може не лише збалансувати ситуацію в Центрі Європи, але й стати місцем формування нового Справедливого Світопорядку та Гармонійного Людства.

Образ гармонійного співіснування народів, націй та держав у межах такого людства дає нам, власне, кожна Людина.

Людина, в якої права рука не буде пробувати свідомо зламати ліву руку, а печінка не стане зі злим умислом атакувати серце; рівно ж як і легені чи нирки не стануть претендувати на першість перед мозком, а центральна нервова система не буде боротися за ресурси та домінування з системою травлення, оскільки всяка така боротьба знаменує – хворобу, знесилення, смерть.

Ми вважаємо, що Людству непотрібно проходити через десятиліття воєн, аби зрозуміти те, що вже усвідомлює багато людей по всьому Світу.

З Миром!

*АК -- авторська колонка: всі думки й пропозиції -- авторські

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень