Чебуреки готую тільки на заварному тісті: вливаю 3 ложки в миску – хрустять так, що весь під’їзд чує

Спробуйте цей рецепт і ви

Чебуреки є однією з тих страв, які багато хто пам'ятає ще з дитинства. Тонке заварне  тісто в поєднанні з соковитим м'ясом створює чудовий смак і текстуру. Ділимося перевіреним рецептом!

Інгредієнти:

  • 500 грамів - пшеничного борошна;
  • 250 мілілітрів - води (окріп);
  • 1 - яйце;
  • 2 столові ложки - рослинної олії;
  • 1 чайна ложка - солі;
  • 1 чайна ложка - цукру.

Продукти для начинки:

  • 400 грамів - яловичини (або свинини);
  • 2 - цибулини;
  • 2 зубчики - часнику;
  • 100 мілілітрів - холодної води;
  • сіль, перець – на смак;
  • свіжа зелень (кріп чи петрушка) – на смак.

У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор та рослинну олію. Доводимо суміш до кипіння. У киплячу воду додаємо частину борошна (приблизно 200 г), постійно перемішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.

Даємо тісту охолонути до кімнатної температури і вбиваємо яйце. Добре перемішуємо. Поступово додаємо залишок борошна, замішуємо тісто до того моменту, поки воно не стане м’яким і еластичним. Залишаємо його на 30 хвилин.

Пропускаємо м’ясо через м’ясорубку або використовуємо готовий фарш. Дрібно нарізаємо цибулю і додаємо її до м’яса. Якщо хочемо, щоб начинка була ще більш насиченою, додаємо подрібнений часник. Для соковитості додаємо в фарш холодну воду або бульйон. Приправляємо сіллю, перцем і зеленню на смак, ретельно перемішуємо.

Розділяємо тісто на невеликі частини і розкочуємо їх в тонкі кола діаметром близько 15-20 см. На одну половину кола викладаємо 1-2 столові ложки начинки, залишаючи краї вільними. Закриваємо начинку другою половиною тіста і акуратно защипуємо краї. Щоб чебуреки не розкривалися під час смаження, можна пройтися по краях виделкою.

У сковороду наливаємо достатньо олії, щоб чебуреки повністю занурювались в олію під час смаження. Розігріваємо олію до середньої температури. Важливо, щоб вона не була занадто гарячою, інакше чебуреки можуть підгоріти ззовні і залишитись сирими всередині. Смажимо чебуреки по три-чотири хвилини з обох боків до золотистого кольору. Викладаємо готові чебуреки на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Чебуреки краще за все подавати гарячими, відразу після завершення приготування. Вони чудово поєднуються з різноманітними соусами, чаєм чи кефіром. Соковиті, хрусткі чебуреки з насиченою м’ясною начинкою обов’язково порадують всіх, хто їх спробує.

Смачного!

Джерело: noviydoctor

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли пенсійне посвідчення на прізвище Резімова

У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774

У Рівному загубилася собака Луна

У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925

У Рівному шукають власників загублених ключів

Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415

Більше оголошень