Чебуреки готую тільки на заварному тісті: вливаю 3 ложки в миску – хрустять так, що весь під’їзд чує

Спробуйте цей рецепт і ви

Чебуреки є однією з тих страв, які багато хто пам'ятає ще з дитинства. Тонке заварне  тісто в поєднанні з соковитим м'ясом створює чудовий смак і текстуру. Ділимося перевіреним рецептом!

Інгредієнти:

  • 500 грамів - пшеничного борошна;
  • 250 мілілітрів - води (окріп);
  • 1 - яйце;
  • 2 столові ложки - рослинної олії;
  • 1 чайна ложка - солі;
  • 1 чайна ложка - цукру.

Продукти для начинки:

  • 400 грамів - яловичини (або свинини);
  • 2 - цибулини;
  • 2 зубчики - часнику;
  • 100 мілілітрів - холодної води;
  • сіль, перець – на смак;
  • свіжа зелень (кріп чи петрушка) – на смак.

У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор та рослинну олію. Доводимо суміш до кипіння. У киплячу воду додаємо частину борошна (приблизно 200 г), постійно перемішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.

Даємо тісту охолонути до кімнатної температури і вбиваємо яйце. Добре перемішуємо. Поступово додаємо залишок борошна, замішуємо тісто до того моменту, поки воно не стане м’яким і еластичним. Залишаємо його на 30 хвилин.

Пропускаємо м’ясо через м’ясорубку або використовуємо готовий фарш. Дрібно нарізаємо цибулю і додаємо її до м’яса. Якщо хочемо, щоб начинка була ще більш насиченою, додаємо подрібнений часник. Для соковитості додаємо в фарш холодну воду або бульйон. Приправляємо сіллю, перцем і зеленню на смак, ретельно перемішуємо.

Розділяємо тісто на невеликі частини і розкочуємо їх в тонкі кола діаметром близько 15-20 см. На одну половину кола викладаємо 1-2 столові ложки начинки, залишаючи краї вільними. Закриваємо начинку другою половиною тіста і акуратно защипуємо краї. Щоб чебуреки не розкривалися під час смаження, можна пройтися по краях виделкою.

У сковороду наливаємо достатньо олії, щоб чебуреки повністю занурювались в олію під час смаження. Розігріваємо олію до середньої температури. Важливо, щоб вона не була занадто гарячою, інакше чебуреки можуть підгоріти ззовні і залишитись сирими всередині. Смажимо чебуреки по три-чотири хвилини з обох боків до золотистого кольору. Викладаємо готові чебуреки на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Чебуреки краще за все подавати гарячими, відразу після завершення приготування. Вони чудово поєднуються з різноманітними соусами, чаєм чи кефіром. Соковиті, хрусткі чебуреки з насиченою м’ясною начинкою обов’язково порадують всіх, хто їх спробує.

Смачного!

Джерело: noviydoctor

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень