Чат у Viber — тепер офіційне місце зборів ОСББ? Що змінила для людей Верховна Рада

Спрощено бюрократичні перепони для проведення зборів співвласників багатоповерхівок

Верховна Рада ухвалила зміни до законопроєкту і внесла зміни, що спрощують управління багатоквартирними будинками (№ 7029).

Документ передбачає можливість ОСББ проводити будинкові збори у режимі відеоконференцій та брати участь у голосуванні дистанційно.

Відтепер кількість голосів, необхідних для прийняття рішення зборами співвласників багатоквартирного будинку, які були невиправдано завищені та ускладнювали прийняття рішень, знижено на рівні 50%+1 голос.

 

Крім того, люди можуть підключатися до голосування й обговорення питань управління багатоквартирним будинком через онлайн-інструменти, засвідчуючи свої позиції за допомогою цифрового підпису, - пояснили ініціатори ініціативи.

Це ніби має сприяти пришвидшенню прийняття рішень ОСББ, і оперативно вирішувати господарські та фінансові питання. Головним чином рішення обумовлено вимогами воєнного часу, адже чимало людей змінили своє фактичне місце проживання, але залишилися власниками майна на територіях, з яких виїхали. Тож аби й вони мали можливість впливати на рішення щодо управління своїм житлом, проведення зборів перевели онлайн.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень