Часто хворіють і заражають інших: 5 рослин, які не можна вирощувати в саду

Перелік

Досвідчені садівники виділили 5 рослин, які краще не садити в саду. Вони часто хворіють та навіть можуть заразити інших. Зокрема, йдеться про штамбову козячу вербу, мальву, ялівець, флоксу і кінський каштан.

Мальва 

Грибкові захворювання цієї квітки не вражає сусідні рослини. Втім, вони не дають мальві нормально рости й розвиватися.

Флокс

Ще одна популярна і красива рослина – флокс. Однак, коли садите її у своєму саду, будьте готові до боротьби з борошнистою росою. Тож якщо хочете, щоб флокси постійно цвіли, доведеться регулярно лікувати й уважно доглядати за ними.

Ялівець

Цікаво, що ялівець також входить до списку проблемних рослин. Він заражається іржею, боротися з якою важко. Хворий ялівець може заразити грушу, горобину і яблуню. До речі, спори розлітаються на 100 метрів. Тож якщо у сусіда росте ялівець, він може заразити й ваші плодові дерева поблизу.

Кінський каштан

Це дерево красиво цвіте, хоча має специфічний запах. Кінський каштан не рекомендують садити у середній смузі. В умовах прохолодної й дощової погоди він швидко заражається різноманітними грибковими захворюваннями, які важко лікувати.

Штамбова козяча верба

Це дуже цікава та водночас проблемна рослина. Штамбова козяча верба сильно і часто хворіє на іржу. Тож на її листочках з'являється наліт.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень