Частину доларів варто обміняти на гривні: Фінансист дав цінні поради

Що робити з валютними заощадженнями 

На світовому ринку знижується вартість долара, тому професор Олексій Другов радить українцям, які зберігають заощадження лише у доларах, частину з них обміняти на гривні.

Інфляція у США знизилась до 3% і курс долара також знижується. Інвестори зрозуміли, що рецесії не буде, і купують усе, що можна (відповідно долари продають). Вартість готівкового долара в Україні так само відображає ці процеси й знижується, – розповів Олексій  Другов.

Тож українцям, які впродовж останнього часу скуповували долари з розрахунком на те, що вони дорожчатимуть, варто знати, що найближчим часом різкого подорожчання не буде. 

Якщо ваші заощадження лише з доларів, є сенс частину з них (30-50%) розміняти на гривню і зробити депозит або купити ОВДП (ред. – Облігації внутрішніх державних позик) терміном 6-12 місяців. Тут дохідність 12-18%, і це перекриє ваші втрати від інфляції або зміни курсу. Решту доларів потрібно тримати й пам'ятати, що у довгому періоді долар завжди до гривні зростає, – порадив Олексій Другов та закликав пам’ятати правило заощаджень: третина у доларах, третина у євро, і третина – у гривні

Джерело: Еспресо

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень