Вже не долар і не Євро: в який валюті українцям краще тримати заощадження

Гідна альтернатива, аби не втрачати на коливаннях курсу

Більшість українців тримають заощадження у доларах та євро. Третину готівки – тримають й у гривні. Проте голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев дав пораду у якій валюті зараз тримати заощадження краще.

Найкращою валютою став швейцарський франк. На думку фінансових експертів у довгостроковій перспективі надійна і японська єна.

У порівнянні цих валют у квітні 2023 року курс швейцарського франка до єни оновив більш ніж 40-річний максимум.

 

Один франк нині торгується за більш ніж 150 єн (востаннє такий рівень фіксувався у 1980 році, а у 2000 році у змаганні цих валют беззаперечну перемогу мала Японія, коли курс опустився до 60 єн за 1 франк), - пише Гетманцев.

Тож на сьогодні та справді немає надійнішої валюти ніж швейцарський франк, адже чимало прикладів в історії, коли на валюту не вплинули жодні економічні кризи та проблеми найбільших банків.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень