Частина українців залишаться без пенсій у липні: чому їм не заплатять

Пенсіонери зобов'язані пройти ідентифікацію для підтвердження права на виплати

В Україні деякі пенсіонери залишаться без  виплат у липні через те, що вони пропустили проходження обов'язкової ідентифікації.  Про це повідомили в Пенсійному фонді України.

Пенсіонери-переселенці, які отримали статус ВПО до 24 лютого 2022 року, зобов'язані пройти ідентифікацію для підтвердження права на виплати.

 

Цей захід необхідний для забезпечення Пенсійного фонду впевненості в тому, що кошти досягають своїх законних одержувачів.

Якщо пенсіонер не встиг пройти ідентифікацію, його пенсійні виплати були припинені. Однак їх можна відновити, пройшовши необхідну процедуру ідентифікації.

Пройти ідентифікацію можна кількома способами — пенсіонер може обрати найзручніший для себе:

  • особисто це можна зробити в будь-якому сервісному центрі Пенсійного фонду або відділенні «Ощадбанку»
  • через відеоконференцію: для цього потрібно подати відповідну заяву
  • на вебпорталі електронних послуг ПФУ, авторизувавшись через «Дія. Підпис»
  • у дипломатичних установах України за кордоном — водночас після проходження ідентифікації пенсіонер має передати документи про це Пенсійному фонду. Це можна зробити через вебпортал ПФУ або вислати поштою

Наразі в Україні діє солідарна система (перший рівень пенсійної системи) та добровільна накопичувальна (третій рівень). Водночас обов'язкові накопичувальні пенсії (другий рівень) все ще не запроваджені, хоча це – практика багатьох розвинених країн (за даними Організації економічного співробітництва та розвитку ОЕСР).

Однак без цього неможливо отримати пенсію, що буде співставна з середнім заробітком протягом життя.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень