Це точно гормони: ознаки, за якими можна виявити проблему

Чимало людей списують проблеми на втому, хоча негаразди ховаються в зовсім іншому місці

Підвищений апетит

Якщо постійно хочеться їсти, а звичною порції недостатньо – час до лікаря. Треба перевірити баланс гормонів щитоподібної залози. При гіпертиреозі, щитоподібна залоза виробляє надлишок гормонів, організм швидше спалює калорії, а апетит збільшується. Голод може виникати й через надлишок кортизолу, гормону стресу. Організм прагне накопичити енергію на випадок небезпеки.

Зміни ваги

Якщо ви не сідали на дієти, чи навпаки не нарощуєте масу то зміна ваги може вказувати на порушення гормонального балансу. Різке збільшення ваги може вказувати на високий рівень кортизолу або тестостерону. Натомість раптове схуднення свідчить що щитоподібна залоза працює надто активно, і в кров надходить занадто багато гормонів, які вироблюються нею.

Випадання волосся

Коли у жінок зростає рівень тестостерону – жінки втрачають волосся. Дуже часто це свідчить про синдром полікістозних яєчників – захворювання, яке не тільки погіршує нашу фертильність, але і може підвищити ризик розвитку таких хвороб, як діабет або рак.

Перепади настрою

Якщо жінка не вагітна та не проходить період менопаузи, то перепади настрою можуть свідчити, що баланс статевих гормонів або гормонів щитоподібної залози порушений.

Зниження лібідо

Низький рівень естрогену або тестостерону, коливання гормонів щитоподібної залози – все це може вплинути на наш статевий потяг.

Постійна втома

Ігнорувати цей симптом не варто, постійна втома вкрай небезпечний синдром. Зміна гормонального балансу призводить до зниження енергії в організмі – у такому випадку треба звертатися до лікаря.

Порушення сну

Брак сну провокує зростання рівня кортизолу, але й підвищений кортизон не дає нам спати. Словом, якщо у вас почалися проблеми зі сном, це привід проконсультуватися з лікарем.

Погіршення пам’яті та уваги

У цьому випадку теж можна нарікати на роботу щитоподібної залози. Проконсультуйтеся з ендокринологом, якщо повсякденна робота стала складним завданням.

Переломи кісток

Наш організм перетворює отриманий вітамін D в гормон кальцитріол, потрібний для зміцнення кісток. Якщо ви отримуєте достатньо кальцію і вітаміну D, але при цьому ваші кістки слабкі, можливо, у вас порушений баланс цього гормону або гормону паращитоподібної залози, який допомагає контролювати рівень кальцію.

Джерело: Medical answer

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень