Це наймасовіша відома страта: росіяни розстріляли 16 українських військовополонених

На Покровському напрямку

Російські війська розстріляли 16 українських військовополонених на Покровському напрямку, що на Донеччині. Це наймасовіший відомий випадок страти українських військових на лінії фронту.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Сьогодні, 1 жовтня, у телеграм-каналах з’явилась інформація про ймовірний розстріл росіянами 16 українських військовослужбовців.

 

Імовірно, це трапилось у районі сіл Миколаївка і Сухий Яр Покровського району.

На відео зафіксували, як полонені військовослужбовці ЗСУ під контролем росіян вийшли з лісопосадки. Після того як вони вишикувались в шеренгу, російські військові умисно відкрили по них вогонь. Поранених добили автоматною чергою впритул.

Це чергове грубе порушення росіянами Женевських конвенцій та тяжкий міжнародний злочин.

- Це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту. І це ще одне свідчення того, що вбивства і катування полонених — не випадковість, а цілеспрямована політика російського військового і політичного керівництва, — наголосив генеральний прокурор України Андрій Костін.

Український омбудсман Дмитро Лубінець вже зреагував на страту українських військовополонених, звернувшись до ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Триває слідство. Прокуратура розслідує порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Теги: військові
Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень