«Це було пекло»: Рівненщина завершила боротьбу з COVID-19, в області скасовують карантин

Який тривав доволі довго

З 1 липня на Рівненщині, як і в Україні в цілому, скасовують карантинні обмеження, які впровадили у 2020 році через коронавірус.

З 12 березня в області відправили на карантин школи, дитячі садки, вищі навчальні заклади, театри та кінотеатри, а з 17 числа на Рівненщині розширили карантинні заходи.

За час пандемії коронавірусу в області померли 2705 людей, понад 2000 з них – люди, які мали ускладнення, повідомив головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов.

Лікар-інфекціоніст Рівненської обласної клінічної лікарні Дмитро Курилов пригадує:

На фото Дмитро Курилов
На фото Дмитро Курилов

Це було пекло. Медики просто падали з ніг. У нас не вистачало ні рук, ні ніг, нічого. Відпрацювавши добу, ми приходили, лягали спати, а потім знову ставали до роботи. Ми тоді не розуміли, наскільки буде тяжко. Морально було дуже тяжко. Доходило до того, що за добу було понад 10 померлих.

 

Працювали в дуже тяжкому режимі. Зараз війна, і тоді була війна. Тільки зараз ми знаємо і бачимо ворога, а тоді не знали й не бачили. Коли ми почали пізнавати його, тоді почали перемагати.

Джерело: ITV

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень