На рівненському Поліссі ведмеді не живуть: Звідки ж бурий звір міг потрапити сюди

Фахівець зробив припущення  

Фото ілюстративне. depositphotos
Фото ілюстративне. depositphotos

Днями з’явилася інформація про те, що в одному з лісів Вараського району на Рівненщині гостює ведмідь. У лісі видно сліди бурого звіра, втім наочно його ще ніхто не бачив.

Якщо ж на Рівненщині справді живе ведмідь, то звідки ж він тут взявся? Адже наше Полісся не належить до ареалу поширення ведмедів.

Начальник мисливського відділу Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Юрій Штогун розповів, що причин появи слідів бурого ведмедя на півночі Рівненської області може бути кілька.

Ведмідь міг мігрувати до нас із Чорнобильської зони, з Білорусі, і навіть прийти з території Карпат, адже цей вид тварин здатен долати великі відстані. Не можна виключати, що ведмідь міг втекти чи його випустили з приватного звіринця, оскільки вони у більшості функціонують неконтрольовано і без належного обліку, – зазначив Юрій Штогун.

Між тим він додав, що оскільки невідоме походження тварини, не зрозуміло і в якому стані вона перебуває. Тож краще уникати контакту з бурим звіром.

Якщо ж цього не вдалося уникнути, то необхідно, за можливості, дотримувати тиші, не робити різких рухів і відступати від тварини, тримаючи її в полі зору, щоб контролювати можливе переслідування. У безпечному місці варто сповістити про випадок службу 102 і працівників державної лісової охорони, – додав фахівець.

До слова, у 2003 році бурого ведмедя вперше занесли до Червоної книги України, тому за полювання на нього передбачена кримінальна відповідальність. До того ж в умовах воєнного стану полювання заборонено.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень