«Це - їхнє продовження»: пам'яті Героїв Небесної Сотні з Рівного (ФОТО)

Олександр Храпаченко, Георгій Арутюнян, Валерій Опанасюк загинули на Майдані 20 лютого 2014 року

Олександр Храпаченко

Сашко Храпаченко - наймолодший рівнянин, загиблий на Майдані. У 2014 році йому було лише 26 років. Він закінчив Рівненський державний гуманітарний університет за спеціальністю «театральний режисер». Збирався одружитися і в березні планував іти у свати до своєї дівчини.

Але після захоплення у Рівному активістами облдержадміністрації вирішив їхати на Майдан до Києва. Там 20 лютого життя Саші обірвала куля снайпера. 

Втім, у Сашка Храпаченка є своє продовження. На його честь у Рівному започаткували міську молодіжну премію.

Вона стала найвищою відзнакою в галузі театрального мистецтва у Рівному.

 

Премію присуджують за кращі доробки у галузі театрального мистецтва.

І у 2023 році премію імені Олександра Храпаченка отримав актор-лялькар Давид Стеблюк.

Давид Стеблюк (фото з Суспільне: Рівне)

Георгій Арутюнян

Батько трьох доньок і вдівець Георгій Арутюнян міг взагалі не перейматися українськими подіями, адже за національністю був вірменином. Але вже довгий час жив в Україні й тут народилася його найменша донька Ашхен.

Загострене відчуття справедливості не дозволило йому сидіти вдома під час подій Революції Гідності. Коли на Майдані вбили його земляка - вірменина Сергія Нігояна, поїхав до Києва. Тут Георгій загинув 20 лютого у віці 53 роки. 

3-річну його доньку Ашхен взяла під опіку її сестра по мамі Анна Адамчук.

Зараз Ашхен вже 13 років. Вона - справжня красуня. І два роки тому, за 4 дні до великої війни на концерті з нагоди Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні співала: «Тату рідненький, ти так близенько...»

Ашхен Арутюнян

Валерій Опанасюк

Батько 5 дітей Валерій Опанасюк теж 10 років тому не зміг всидіти вдома. Особливо після того, як на Майдані вбили кількох людей. Хоча вже раніше побував там і приїхав додому із запаленням легень.

Його дружина Вікторія просила не їхати, кивала на їхніх 4 спільних дітей, мовляв, як сама з ними буду, якщо з тобою щось станеться. Та й наймолодшому сину - лише 3 роки. Але він не послухав. А 20 лютого у віці 42 років його не стало. 

Дружина Вікторія спочатку була у відчаї через те, що лишилася сама з 4 малими дітьми. Але згодом відчула підтримку людей. І, щоб добиватися кращого життя в Україні, стала депутатом Рівненської облради.

Одружила старшу доньку Ангеліну. Вона живе у США. Ангеліна подарувала Вікторії внучку та внука. Молодші діти Ілля, Артем та Софія - ще школярі.

Ангеліна зі своїм чоловіком

Ангеліна з донькою

Вікторія Опанасюк з молодшими дітьми Іллею, Софією та Артемом

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень