Це - шпигунство: СБУ нагадує іноземним ЗМІ про відповідальність за відео з місць ракетних ударів

Іноземні журналісти, які публікують місця атак, будуть вважатися шпигунами

Скриншот з трансляції BBC під час обстрілів у Львові 26 березня
Скриншот з трансляції BBC під час обстрілів у Львові 26 березня

СБУ вкотре просить українських та іноземних журналістів не знімати вибухи, не поширювати інформації про місця обстрілів та куди летять ракети ворога до повідомлень офіційних джерел. Іноземних журналістів попереджають - за прямі етери з місць влучання російських ракет та снарядів загрожує кримінальна відповідальність. 

Про це розповіла речниця управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська під час брифінгу щодо обстрілів у Львові 26 березня.

- СБУ та Міністерство оборони неодноразово закликало вас, зараз ми наполегливо рекомендуємо вам не робити фото- і відеофіксацію. В нас є мирне населення, в нас можуть загинути люди від ваших публікацій, прямих ефірів. Ви корегуєте вогонь ворога, – сказала вона.

Такі дії іноземних ЗМІ можуть підпадати під 114-ту статтю КК України і трактуватися як шпигунство, а публікації українських журналістів – під 111 статтю (державна зрада). 

Джерело: Брифінг щодо обстрілів у Львові 26 березня

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень