«Це – цинічно»: лісівники Рівненщини б’ють на сполох через нову реформу

І звертаються до Зеленського та Шмигаля

Лісові господарства Рівненщини можуть частково приватизувати. Йдеться про ліквідацію лісгоспів в країні та створення державного унітарного комерційного підприємства.

Втім, такий крок уряду суперечить затвердженій лісовій стратегії до 2035 року та загрожує працівникам лісгоспів скороченнями.

 

Це головні аргументи профспілки лісівників, які виклали в офіційному зверненні до Кабміну, прем'єр-міністра та президента.

Лісівники вважають, що проводити реформу, яка передбачає ліквідацію підприємств, та ще й під час війни – цинічно. Про це йдеться у самому документі:

- Колективи підприємств надають посильну допомогу Збройним силам, працюючим працівникам та їхнім сім’ям, які потрапили в скрутне становище внаслідок бойових дій. Тисячі працівників лісу в складі Збройних сил України боронять незалежність нашої держави. Сотні працівників підприємств, внаслідок бойових дій, втратили своє житло і залишились без даху над головою.

 

Внаслідок воєнної агресії російської федерації, під великою загрозою знаходяться воля і свобода громадян України, серед яких і лісівники. Підприємства півночі, сходу та півдня України перебувають у надзвичайно важких умовах, багато з них побували в окупації, а деякі й зараз знаходяться на тимчасово окупованих територіях. Але і в цей час вони здійснюють охорону лісу, забезпечують потребу Збройних сил України в деревині.

 

Проводити реформу, яка передбачає ліквідацію підприємств, та ще й під час війни, - є найвищим цинізмом стосовно свого народу. Значна кількість працівників підприємств, які й так уже неймовірно постраждали від агресора, будуть викинуті на вулицю. А це долі їхніх сімей, дітей і батьків.

 

Яка необхідність в прийнятті такого рішення? Де розрахунки економічної, екологічної та гуманітарної ефективності від здійснення такої «реформи»?

Очільник Профспілки Лісівників Рівненщини Володимир Якимчук - у центрі. Фото з Фейсбук сторінки Профспілки Лісівників Рівненщини.
Очільник Профспілки Лісівників Рівненщини Володимир Якимчук - у центрі. Фото з Фейсбук сторінки Профспілки Лісівників Рівненщини.

Ось, як це звернення коментує очільник профспілки лісівників Рівненщини Володимир Якимчук:

Більше ніж написано в офіційному зверненні – не скажу. Просто поясню. Зараз функціонують державні підприємства, які наповнюють місцеві бюджети, створюють робочі місця, підприємства які є прибутковими.

 

Для чого руйнувати те, що є, що приносить прибуток. Тим більше зараз значна частина наших працівників призвані до лав ЗСУ, дехто поповнив ряди територіальної оборони.

 

Тим паче перший етап так званої реформи ми вже пройшли.  З 18 лісгоспів у нас залишилось 9. Укрупнення відбулось. 

У профспілці лісівників Рівненщини наголошують на тому, що попри відсутність підтримки з боку держави, підприємства галузі забезпечують потреби економіки країни в деревині, охороняють ліси та стабільно сплачують податки.

Зазначимо, що голова Волинської обласної ради Григорій Недопад заявив, що реформа лісового господарства може обмежити вплив обласних і місцевих громад на прийняття рішень із ведення лісового господарства та розвитку деревообробної галузі в регіонах, прийняття оперативних рішень у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень