Бюджетникам збільшили зарплати. Про які суми тепер йдеться?

Базовий оклад підняли на понад 10%

З 1 січня в Україні зросла мінімальна заробітна плата. Відповідно зарплату перерахували працівникам бюджетної галузі, що передбачено постановою уряду від 12 січня 2024 р. № 23.

Посадові оклади (тарифні ставки) з 1 січня 2024 року розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду — 3 195 гривень, — йдеться в документі.

До цього посадові оклади з 1 грудня 2021 року розраховувалися, виходячи з посадового окладу працівника 1-го тарифного розряду у розмірі 2 893 гривні. 

Тож базовий оклад збільшили на 10,4%.

За дорученням уряду керівники установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери мають забезпечити диференціацію заробітної плати працівників, які отримують заробітну плату на рівні мінімальної у межах фонду оплати праці. Їм мають встановити доплати, надбавки, премії з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи.

Своєю чергою, міністерствам та іншим органам виконавчої влади, органам державної влади, іншим державним органам рекомендовано привести власні нормативно-правові акти з питань оплати праці працівників установ, закладів та організацій, що належать до сфери їх управління, у відповідність з цією постановою.

Нагадаємо, відповідно до державного бюджету 2024 року з 1 січня 2024 року мінімальна зарплата складає 7100 гривень. З 1 квітня мінімалка зросте до 8000 гривень.

Від мінімальної зарплати залежать посадові оклади (тарифні ставки) працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери. Після підвищення мінімалки пропорційно зростають і зарплати бюджетників. В уряді стежать за тим, щоб оклад працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки становив 44,5% від мінімальної зарплати.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень