Бюджети громад залишаться без військового ПДФО. Рішення вже ухвалила Верховна Рада

Причому з 1 жовтня

Верховна Рада підтримала законопроєкт №10037 про вилучення з місцевих бюджетів ПДФО від зарплат військових та правоохоронців. При цьому кошти вилучатимуть буквально заднім числом, тобто з 1 жовтня. Рішення у сесійній залі підтримали 253 нардепи.

Ціна питання в цьому і наступному році для загального Бюджету від законопроєкту #10037 становить: 214,7 млрд грн… на військові видатки. З 1 жовтня по 31 грудня 2023 року «військове ПДФО» спрямовується до державного бюджету в пропорції 50% на 50%: ДСЗІ на дрони (13 млрд грн) і Міноборони на закупівлю артилерійських систем (13 млрд грн).

 

З 1 січня і до 31 грудня року, в якому припинено чи скасовано воєнний стан «військове ПДФО» розподіляється в таких пропорціях:

 

45% - ДСЗІ на дрони (прогноз 43+ млрд грн)
45% - Мінстратегпром для розгортання виробництва боєприпасів та зброї (43+ млрд грн)
10% - розпорядникам сектору безпеки і оборони для автоматичного розподілу між військовими частинами пропорційно відповідно до сплаченого ПДФО (близько 10 млрд)

З 1 січня також акциз (окрім місцевої частини 13,44%), який йшов у Дорожній фонд, - пише нардеп Ярослав Железняк.

Зауважимо що в Асоціації міст України були проти такого рішення, і пояснювали, що громади витрачають кошти на допомогу ЗСУ та безпеку для мешканців набагато більше коштів, ніж отримують від «військового» ПДФО. Вилучення у громад цих коштів зруйнує систему оборони країни, вважають в АКМУ.

Джерело: censor.net

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень