Бюджет Рівненщини на 2024 рік: На що найбільше піде грошей

Найбільше передбачили не на війну

Бюджет Рівненщини у 2024 році становитиме понад 2 мільярди гривень, що майже на 300 мільйонів менше, ніж цього року.

Найбільше видатків спрямують на освіту – понад 60%, це більше мільярда. Сума ПДФО, який піде у державний бюджет, як і у Рівному буде понад 600 мільйонів гривень. А ось додаткових видатків на війну поки не передбачено. На думку голови бюджетної комісії Ігоря Ясенюка, вказана сума, яку держава забирає на оборонний сектор, і так немала.

Відсутність грошей на оборону заперечив виконувач обов’язків голови ОВА Сергій Подолін. Він сказав, що усіх оборонних видатків поки озвучити не може, але запевнив, що на перші тижні нового року передбачено 11,5 млн на випадок критичної необхідності.

На початку січня розподілятимуть вільні залишки і вноситимуть зміни до бюджету. Тож видатки на оборону обов’язково передбачать у необхідному обсязі.

Сьогодні депутати облради заслухали основні показники бюджету Рівненщини на 2024 рік. Оскільки в області повноваження щодо затвердження кошторису на час воєнного стану перейшли до військової адміністрації, тож облрада тільки ознайомлюється з документом.

У зв’язку з цим голові бюджетної комісії Ігорю Ясенюку депутати запропонували попрацювати на громадських засадах. Оскільки він єдиний очільник комісії, який отримує гроші за свою роботу.

На фото Ігор Ясенюк
На фото Ігор Ясенюк

Мовляв, бюджетом займається військова адміністрація, тож бюджетна комісія не працює. Однак Ігор Ясенюк відкинув звинувачення у своїй бездіяльності та порадив, якщо потреби в бюджетній комісії немає, ухвалити рішення про її ліквідацію.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень