Бузинарський-молодший, який п’яним катався Рівним, не відповідатиме перед законом

Через неправильне оформлення протоколу поліцейськими

Стратегію захисту Андрія Бузинарського, якого звинувачували у вчиненні ДТП і керуванні у нетверезому стані, його адвокат Володимир Сокаль побудував на упущеннях в оформленні цих правопорушень поліцією. За його словами,

«поліцейські оформили документи так, що дали можливість захиснику без особливих зусиль «відмазати» підзахисного», пише  «Рівне Вечірнє».

Йдеться про історію більш як річної давності. Точніше, дві історії з минулого літа.

У липні торік Андрій Бузинарський, виїжджаючи з парковки заднім ходом, начебто вдарився в інше авто і втік з місця ДТП. Поліцейські його розшукали і заявили, що той був за кермом у нетверезому стані. Тоді суд відправив Бузинарського під домашній арешт.

А вже 11 серпня - у день, коли закінчувався термін арешту, Бузинарський-молодший знову скоїв ДТП: на перехресті вулиць Кобзарської та Грушевського врізався в інший автомобіль, у якому їхало двоє людей.

Обоє отримали незначні ушкодження.

А от Драгер показав 2,13 проміле алкоголю у крові Бузинарського, тож на нього склали протоколи про скоєння ДТП і за повторне керування у нетверезому стані.

Більше про цю ДТП знайдете тут:

"Мені пох... Батя всьо парішає": п'яний водій-мажор скоїв ДТП у Рівному, постраждала жінка

Того ж місяця кримінальне провадження за фактом ДТП на Кобзарській-Грушевського закрили: потерпілі відбулися легкими ушкодженнями, а за розбитий автомобіль Бузинарські начебто розрахувалися власним, пише «РВ».

Тим часом у справі попередньої ДТП міський суд визнав Бузинарського

винним у скоєнні ДТП, зникненні з місця автопригоди та відмові від проходження тесту на стан сп’яніння.

Обвинувачений це рішення оскаржив, мовляв, за кермо нетверезим не сідав, аварії не вчиняв, тож і питання щодо його стану не стояло.

Між тим, Бузинарський, якого на місці події не застали, підписав схему ДТП, чим і визнав той факт, що на момент скоєння ДТП був саме водієм, а не випадковим свідком.

Але за відмову від проходження експертизи його не покарали, протокол про керування у нетверезому стані склали надто пізно, не врахувавши термінів розгляду в суді, — коментує Володимир Сокаль. — Тому факт нетверезого стану мого підзахисного у суді скасовано.

 

І якби поліцейські вдруге склали протокол просто про керування у нетверезому стані, а не про повторне, йому довелось би відповісти за це. Та якщо не було підтверджено першого факту, не настане покарання і за повторний, так передбачає закон. Коли я звертався по цих справах у поліцію, з мене сміялися. У суді ж вийшло так, що через неправильне оформлення поліцією протоколів Бузинарського до відповідальності не притягнули.

Апеляційний суд Рівненської області скасував постанову міського суду від 28 вересня 2018 року і виніс нову, якою визнав Андрія Бузинарського винним у керуванні авто у нетверезому стані, у перевищенні встановлених обмежень швидкості руху та у скоєнні ДТП.

Однак у зв’язку з закінченням строків на апеляційне оскарження провадження у цій справі закрили.

Це рішення остаточне та оскарженню не підлягає.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень