«Бурштину України» Рівненщина відмовила втретє. Не допомогли навіть американці

Держпідприємство казало, що знайшло інвестора

Обласна рада відмовила держпідприємству «Бурштин України» в наданні надр у користування. Фірма просила депутатів Рівненщини дати їм землі на території Володимирецького лісгоспу.

Там, за словами керівництва «Бурштину України» вони хочуть провести геологічне вивчення родовищ і рекультивацію земель. В.о. директора держпідприємства запевняв присутніх, що фірма проводила консультації з місцевими мешканцями.

Також до рекультивації «Бурштин України» зібралися залучити інвестора зі США.

Утім, більшість обласних обранців проголосувала проти цього. Чому, пояснив голова Рівненської облради Олександр Данильчук:

От вони втретє наступають на ці ж самі граблі. Вони приходять за 5 хвилин до сесії, і кажуть: «Можна ми будемо говорити?». Але якби  вони все правильно робили – привезли нам ту інвестиційну угоду, провели слухання з громадськістю. Хай поремонтують якийсь ФАП, вставлять кілька нових вікон в школі, і тоді не буде проблем із наданням їм згоди.

 

«Бурштин України» обіцяють мешканцям району роботу на родовищах. Кажуть, що на слуханнях, які вони проводили, це було головне питання від громади до підприємства. Однак, на слухання у селі Великі Цепцевичі, за словами керівника фірми, приходило лише близько десятка людей.

Відмовили депутати також підприємству «ТЕРАБУТ КОМПАНІ». Фірма просила надати їм землі на території Великомидського родовища, що на Володимиреччині.

Підприємство збиралося видобувати там базальт.  Більшість у сесійній залі дослухалися до рішення комісії з питань екології, яка рекомендувала відмовити товариству у погодженні.   

За словами голови комісії Володимира Валявки, представники заявника не з’явилися на засідання комісії, а депутати мали до них низку запитань. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень