Бурштинова злочинна група: під підозрою - шестеро мешканців Рівненщини

Їх затримали ще у січні цього року

Але підозру прокуратура Рівненщини висунула тільки зараз. Затриманих підозрюють у незаконному видобуванні бурштину у складі організованої злочинної групи.

Як повідомила прес-служба прокуратури Рівненщини, організував злочинну групу мешканець Сарненського району. Разом з іншими учасниками групи  вони зберігали обладнання для видобутку сонячного каміння, визначали час та місця його видобутку. Кошти виручені за продаж бурштину організатор групи розподіляв між виконавцями.

Згідно з частиною 3 статті 28 та частини  2 статті 240 Кримінального кодексу України, якщо вину чоловіків буде доведено, їм "світить"  штраф до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Втым, зазвичай, у таких випадках суд обмежується штрафом. А його розмір - значно менший за зароблене на бурштиновому промислі. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: бурштин
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень