Бурштин і ганаш: власну іменну цукерку тепер має м. Рівне (6 ФОТО)

«Цукерка Рівного»

Ми звернули на неї увагу ще 21 вересня, під час Форуму території креативних індустрій. Тоді цукерками «Рівне» пригощалося керівництво міста та області.

Але не тільки вони.

Всім припала тоді до смаку «Цукерка Рівного»

Ми ж собі були спробували ще й різні трюфелі та праліне від «Шоколадниці Мilar».

Однак, на  цукерку під назвою «Рівне», здається, звернув увагу кожен.

Виявилося, що бурштинова карамель та трюфельний ганаш із елементами чорниці - це ще літня придумка одеського шоколатьє Руслана Громаковського.

Руслан Громаковський під час роботи

Тоді, у липні, він проводив у нас майстер-клас в межах Території креативних індустрій від Платформи взаємодії «Простір», на якому й виготовив свій варіант «Цукерки Рівного» так, як її уявляв собі він.

Чи так, як вона тоді в нього вийшла.

«Цукерка Рівного» від Руслана Громаковського

Міла Романовська, яка була учасницею того майстер-класу, дещо допрацювала рецептуру та технологію виготовлення.

Її «Цукерка Рівного» виглядає ось так.

«Цукерки Рівного» від Міли Романовської

Як вона сама пише в себе на сторінці «Шоколадниця Milar»:

Друзі, відтепер у Milar Chocolate можна замовити Цукерку Рівного, яка містить трюфельний ганаш з чорниці та агрусу, а також яскраву карамель, яка уособлює рівненський бурштин та прикрашає цукерку сонячними переливами.

 

Цукерка стане хорошою візиткою нашого міста та назавжди залишить позитивні емоції від подорожі до Рівного.

Ідея створення належить Платформі взаємодій «Простір», а розробником рецепту є одеський шоколатьє Руслан Громаковський. Цукерка була виконана в кращих традиціях Milar Chocolate з використанням найякіснішого шоколаду на основі какао бобів.

 

Ціна коробочки (6 цукерок) – 150 грн. За умови замовлення від 5 коробок – 130 грн.

Міла Романовська -- в червоному

Міла Романовська пояснила нам окремо, що значить «на основі какао бобів».

Як ми зрозуміли з телефонної розмови:

- Справа в тому, що зараз більшість виробників у світі забирає какао масло з бобів і це масло – воно дуже дороге – йде на потреби парфумерії чи фармакології, а в шоколад усі додають – пальмову олію.

Біда в тому, що в організмі людини вона дуже погано перетравлюється і навіть прямо діє на нас,  як і всі трансжири, на клітинному рівні.

- Це, правда, написано зазвичай дуже дрібними літерами, але якщо придивитися, то так і пишуть, що до складу входить «рослинний жир» чи «рослинна олія».

- Це і закордонних марок стосується?

- Так, здебільшого.

Ми ж, шоколатьє, зазвичай беремо какао масло і знову додаємо його до перемелених бобів так, щоб отримати той шоколад, яким він і має бути – насправді.

- Це, безперечно, дуже здорожує наші вироби, але, по-перше, це дуже смачно, а по-друге, це чесно: ти знаєш, що не завдаєш людям шкоди.

Що все – природне та органічне.

- Гадаєте, «Цукерка Рівного» матиме попит?

- Ну, хотілося б звичайно. Є ж люди, які їздять за кордон, чи мають партнерів в інших містах України.

Такі цукерки - це завжди гарний подарунок.

Радіо ТРЕК у Telegram.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Знайдено хаскі

Знайдено собаку породи  хаскі з нашийником. Тому, хто загубив улюбленця, прохання телефонувати.      

Знайдено посвідчення водія

Знайдено посвідчення водія на прізвище Ярошик Олександр.  

Знайдено паспорт

Знайдено паспорт на прізвище Єфімчук Анастасія.    

Більше оголошень