Будинок, де ріс Ісус. Британський археолог заявив про історичну знахідку

Дослідження тривало 14 років

В ізраїльському місті Назареті британський археолог, професор Кен Дарк з університету Редінга розкопав житло, в якому провів своє дитинство Ісус Христос.

Припущення  з приводу того, що в будинку I століття, який сьогодні знаходиться під монастирем жив Ісус, виникли ще у 1880-х роках, коли під монастирем знайшли рештки будівлі. У 1930 роках вчені відкинули цю ідею, а місце розкопок залишили. Однак у 2006 році в Назарет приїхав професор Кен Дарк.

Я не ставив перед собою завдання знайти будинок Ісуса, я займався історією міста як центру християнського паломництва у візантійську епоху, – розповів він. – Але на мене чекав неймовірний сюрприз.

Над руїнами будинку є рештки візантійської церкви, на місці якої пізніше з'явився жіночий монастир Сестер Назаретських.

З письмових візантійських джерел відомо, що на місці будинку Марії та Йосипа побудували церкву Годівлі, присвячену вихованню немовляти Ісуса, і рештки будинку збереглися в її крипті.

 

До наших днів вона не дійшла, але свого часу була місцем масового поклоніння, про що йдеться в описах паломництв VII століття. Майже напевно це і є та сама церква, – каже професор Дарк.

Проведений ним аналіз виявив, що будинок належить до I століття і що він був майстерно врізаний в схил кам'янистого пагорба. Той, хто його побудував, мав бути чудовим фахівцем з кам'яного будівництва (давньогрецькою мовою «тектоном»), яким, відповідно до Біблії, і був Йосип.

Те, що будинок належав батькам Ісуса, навряд чи можна коли-небудь довести стовідсотково, але сукупність фактів дозволяє говорити про це з дуже високою певністю, стверджує професор.

Джерело: BBC

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень