Будуть світитися, як зірки, але недовго: окупанти заперлися на ЧАЕС через «рудий ліс»

Підняли радіоактивний пил і дихають ним — без елементарних засобів захисту

Кацапня, яка ще на початку повномасштабного вторгнення захопила ЧАЕС, досі вже могла отримати внутрішнє опромінення. На атомку вони прибули через т.зв. «рудий ліс», піднявши цілі стовпи радіоактивного пилу. При цьому, в них немає жодних засобів захисту, повідомляє Reuters із посиланням на заяви двох співробітників станції.

За їхніми словами, ні солдати, ні їхня техніка не мали жодних засобів захисту від радіації, а під час руху вони підняли чималий стовп пилу.

Один із чоловіків назвав подібну витівку фактично самогубством, адже вдихання токсичного пилу могло призвести до внутрішнього опромінення.

— Конвой підняв великий стовп пилу. Багато датчиків радіаційної безпеки показали підвищення рівня, — повідомив один зі співробітників станції, який перебував на ЧАЕС у день прибуття російських військ.

До речі, рудий ліс отримав свою назву після Чорнобильської катастрофи у 1986 році. Тоді — після вибуху на атомній електростанції — сосни (навіть за багато-багато кілометрів від станції) поглинули чималу дозу радіації та набули червоного кольору.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень