Будівництво бані: на що потрібно звернути увагу?

Виробництво модульних лазень стрімко набирає популярності

Якщо вам хочеться організувати ідеальне місце для відпочинку та розслаблення на власній території, модульні бані (лазні) стануть прекрасним рішенням.

Паріння в лазні цілюще впливає на організм людини, очищає організм та збагачує корисними речовинами, якими насичена цілюща пара.

 

Крім цього, модульна сауна чи баня допоможе позбутися стресу, зняти емоційну та фізичну напруженість.

Виробництво модульних лазень стрімко набирає популярності, оскільки вони мають низку переваг перед стаціонарними, капітальними будівлями, а саме:

  • доступну вартість;
  • інноваційну технологію будівництва;
  • швидкий монтаж та демонтаж;
  • використання сучасних матеріалів.

Замовити сучасну лазню можна в компанії Unitbud, яка є досвідченим виробником модульних житлових будинків та комерційних приміщень. Споруда може використовуватися в режимі вологого пару і як сауна.

Підбір місця для бані

Будівництво бані модульного типу можливе майже на будь-яких ділянках. Вони не займають багато місця і гармонійно вписуються в загальний екстер’єр. До того ж завдяки своїй особливості будівництва подібні лазні легко розібрати та транспортувати в інше місце. Визначаючись з місцем розташування майбутньої мобільної бані, варто звернути увагу на декілька чинників:

  1. Баню рекомендовано розміщувати на протилежній від дороги ділянці – це дозволить забезпечити певну приватність.
  2. Буде добре спорудити її поруч із зоною відпочинку (терасою, літньою кухнею тощо).
  3. Встановлювати краще на рівній ділянці.

Використання сучасних технологій при виробництві модульних саун і бань дозволяє розташовувати ці приміщення близько до житлового будинку чи паркану. Проте, все ж краще розмістити таку зону розслаблення у віддаленому, затишному куточку ділянки, де можна, не соромлячись чужих поглядів, відпочивати.

Визначаємося з розмірами модульної бані

На розміри майбутньої лазні впливатимуть у першу чергу побажання власників та площа території. Але для зручності наведемо стандартні розміри, аби було від чого відштовхуватись при замовленні. У компанії Unitbud є можливість купити баню модульного типу від 20 м² та більше. Проте спеціалісти побудують лазню і за індивідуальними замірами клієнта.

Будівля оснащена всіма необхідними зручностями: сауною, передпокоєм, санвузлом, мийкою та кімнатою відпочинку. Крім того, можливе планування з великою терасою та зоною для барбекю.

З чого будемо будувати

При будівництві використовуються натуральні високоякісні матеріали, які забезпечують тривалий термін експлуатації лазні. Температура використання споруди залежить від її призначення та встановленого обладнання, вона може коливатися в діапазоні 100–180 °C. Модульні бані оснащені сучасними технологіями утеплення та вентиляції, що забезпечує комфортний мікроклімат та свіже повітря всередині споруд.

Який котел вибрати для лазні

Основою для бані та сауни будь-якого типу є піч. Від її характеристик залежить температура та рівень вологості всередині лазні. Вибір в першу чергу базується на площі парильного приміщення. Умовно можна зазначити, що співвідношення потужності джерела тепла та площі парної визначається формулою 1 кВт=1 м2. Проте треба зважати й на рекомендації виробника тієї чи іншої моделі печі.

Залежно від джерела теплоенергії використовують дров’яні та електричні типи котлів. Другий варіант має вищу популярність. Та дров’яні печі з їхнім характерним звуком потріскуванням дерева та приємним запахом мають своїх поціновувачів.

За типом кам’янки можна вибрати котел з періодичною або постійною дією. Перший потребує певного часу для розпалювання, але тримає тепло довше. А ось піч з постійною дією швидко підготує парну до використання. Але після згоряння пального температура швидко знизиться.

Модульні бані від Unitbud

Компанія пропонує послуги будівництва бані під ключ. Це максимально зручний для замовника варіант зведення лазні, оскільки потрібно вибрати лише розмір та погодити проєкт. Решта питань вирішуватиметься постачальником на власному виробництві, а саме:

  • виробництво модулів під затверджений проєкт;
  • формування конструкції майбутньої бані;
  • транспортування готової споруди на ділянку замовника;
  • встановлення та монтаж систем водопостачання, вентиляції, теплопостачання, каналізації.

Модульна сауна збирається у спеціально оснащеному цеху виробника Unitbud, що гарантує пропрацювання кожної дрібної деталі. А співпраця з надійними перевізниками забезпечує швидке та акуратне транспортування вже готової бані до замовника. Будівництво модульної лазні під ключ дозволяє отримати сучасну баню без шумного будівництва, великої кількості сміття та пилу, якого не уникнути при зведенні капітальних споруд.

*

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень