Будівельну галузь України врятують індійці. Вони працюватимуть замість мобілізованих українців 

Роботодавці почали залучати трудових мігрантів 

В Україні нарікають на брак кадрів. Особливо страждає будівельна галузь, де буквально бракує рук. І попри те, що багато робіт уже навчилися виконувати жінки, чоловічої сили все ж бракує. 

Роботодавці стали запрошувати на роботу в Україні трудових мігрантів, зокрема мешканців Індії. На їх батьківщині їм пропонують менші зарплати. 

За даними Forbes, мінімальна місячна зарплата в Індії становить 8 тис. рупій (1,6 тис. грн). Для порівняння, в Україні мінімалка у 5 разів вища – 8 тис. грн.

Українці заробляють у кілька разів більше. Крім того, в країні дуже серйозний розрив між багатими і бідними. Після пандемії бідні стали ще біднішими, а багаті навпаки - ще багатшими. 

Українські роботодавці для іноземців пропонують зарплати для різноробів, авторемонтників, електрозварників, мулярів, вантажників, паркувальників від 450 доларів на місяць; досвідчених мулярів – від 650 доларів, пише Forbes.

Водночас такі фахівці-українці отримують зазвичай від 900 доларів, а в умовах, що склалися, претендують і на більше. Наймати іноземців роботодавцям вигідніше навіть з урахуванням того, що слід подбати про їхнє офіційне працевлаштування та надати їм житло обов'язково.

Поки йдеться про запрошення для невеликої кількості фахівців, проте якщо попит буде рости, то очевидно зможе приїхати й більше працівників. 

Джерело: OBOZ.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень