Будете збирати врожай до жовтня: як продовжити плодоношення огірків?

Поради від досвідчених городників

У другій половині літа дачники починають збирати врожай огірків. Плодоносять ці овочі рясно, але недовго. Зазвичай уже до кінця серпня плоди стають дрібними й несмачними, і їх просто викидають. Але це можна виправити. 

Як продовжити плодоношення огірків у відкритому ґрунті

Огірки не люблять нічних морозів і холодної роси. Тому на грядках кущі рекомендується накривати спанбондом, агроволокном або плівкою на ніч.

Для поливу огірків з другої половини серпня використовуйте теплу, а не холодну воду.

Також огірки будуть плодоносити довше, якщо їх удобрювати. На етапі появи плодів культура потребує азоту, бору, фосфору. Хороший варіант, чим полити огірки, щоб довше плодоносили, - це розчин борної кислоти.

Надовго продовжить плодоношення позакореневе підживлення огірків. Рецепт такий: розчиніть 2 кілограми старого гною у відрі води. Додайте 2 столові ложки гумату калію. Такою сумішшю поливайте огірки раз на тиждень з кінця серпня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень