Буде ще один прадавній човен і фестиваль: як у Рівному створюють нову відпочинкову зону

Про це говорили на засіданні міськвиконкому

Розробник проєкту "Городище Оствиця" – відомий рівненський веломандрівник Юрій Ойцюсь. І проєктом передбачено на вулиці Марусі Чурай на березі Басівкутського озера біля археологічної пам’ятки Городище Київської Русі 10-12 століття зробити нову відпочинкову зону.

На цей проєкт було передбачено в межах громадського бюджету  977 тисяч гривень. На що цих грошей вистачить – розповів на засіданні міськвиконкому начальник міського управління культури і  туризму Тарас Максименко:

У нас грошей на цей великий комплекс не вистачить.

 

Відповідно до цього громадського бюджету, ми зможемо зробити світло і  декілька малих архітектурних форм (МАФів). Тобто МАФ - це вхідна брама, МАФ – це приміщення для зберігання човнів – і це всі кошти.

 

І якщо будуть спонсори – ще буде причал. Тому що нам треба закріпити другий човен. На виході - ще така ладья цікава, вже нашого слов’янського спрямування, а не нормандського (торік Юрій Ойцюсь з однодумцями спустив на воду озера дерев'яний корабель вікінгів - Авт.) .

За словами Тараса Максименка, виконувати роботи буде управління капітального будівництва. Будівництва капітального на березі не буде, а лише дерев'яні малі архітектурні форми.

Максименко також додав:

Подали також проєкт на грант Українського культурного фонду. Проєктом заплановано провести фестиваль прадавніх човнів у травні. В Рівне мають приїхати понад десять човнів з України, можливо, навіть із Польщі. Будуть плавати по нашій Усті.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень