Буде все – від забігу до фестивалів! Як відзначатимуть Покрову у Рівному

Попереду – тривалий вікенд

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Попереду у рівнян 4 вихідні! Вони будуть насиченими, обіцяють у мерії. План заходів, запланованих до Дня захисників та захисниць України, 79-ї річниці створення Української повстанської армії, Дня українського козацтва, свята Покрови Пресвятої Богородиці оприлюднили у Рівнераді.

14 та 15 жовтня в Рівному заплановані урочистості, а шанувальники автентичної традиції зможуть відвідати Міжнародний етнічний фестиваль «ЛіраФест-2021».

У програмі: урочисте відкриття фестивалю (13 жовтня, 17:00 год, міський Палац дітей та молоді, м.Рівне, вул. Кн. Володимира, 10), лірникування та кобзарювання біля храмів і на вулицях міста, святковий концерт на майдані Незалежності, виставка традиційних народних інструментів та майстер-класи із традиційних українських, білоруських та польських танців. Особливістю цьогорічного фестивалю «ЛіраФест» є «Лірницька Покрова на Оствиці». 

Фото - РОДА. Відкриття ЛіраФесту 2021 у ПДМі.
Фото - РОДА. Відкриття ЛіраФесту 2021 у ПДМі.

Також у четвер, 14 жовтня,  у Рівному об 11 на майдані Магдебурзького права відбудеться покладання квітів, вінків до пам’ятного знаку «Загиблим за Україну».

 Об 11:30 на кладовищі «Нове» – панахида і покладання квітів, вінків до могил Героїв Небесної Сотні й Героїв загиблих в зоні АТО/ООС.

 О 12-ій біля Дошки Пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героїв загиблих в зоні АТО відбудеться захід «Пам’яті Героїв присвячується».

Цього ж дня о 8 ранку у Рівному стартує традиційний забіг на свято Покрови – півмарафон «POKROVA» (дистанції: 2,35 км, 10 км, 21,1 км). Початок забігу в гідропарку біля озера «Яйце».

О 13у Рівному в козацькому таборі «Гайдамаки» (Млинівська, 24 а) відбудеться фестиваль козацької звитяги «Покровський вітер».

О 15-й у виставковій залі міського Будинку культури діятиме ХVI Міжнародний Салон художньої фотографії «Фотовернісаж на Покрову 2021», експонуватиметься фотовиставка та відбудеться нагородження переможців.

А о 18 в залі камерної та органної музики обласної філармонії пройде концерт до Дня захисників та захисниць України.

У п’ятницю, 15 жовтня, на гостей свята чекають зустрічі з кращими кобзарями, бандуристами та лірниками Польщі, Білорусі і України, катання на човнах, стрільба із лука, козацький куліш та духмяний трав’яний чай (парк історичної реконструкції «Городище Оствиця»).

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень