Бронювання від мобілізації у кілька кліків: Мінцифри розповіло про нову функцію в застосунку «Дія»

Бронювання, не виходячи з дому

Заброньовані працівники зможуть за кілька секунд актуалізувати особисті дані та отримати статус у реєстрі «Оберіг». Виписка про бронювання видається автоматично.

У застосунку «Дія» почали тестування електронного бронювання працівників від служби в ЗСУ.

 

Тестування триватиме кілька тижнів, далі послуга буде доступна для користування громадськості.

 

Співробітники зможуть у кілька кліків актуалізувати дані і це вважатиметься їхнім військово-обліковим документом. Керівники компаній зможуть вибрати співробітників і забронювати їх.

 

Нікуди не потрібно буде ходити, — пояснив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на зборах Асоціації IT Ukraine.

У Міноборони додали, що буде доступна можливість подавати списки працівників у кілька кліків та отримати статус у реєстрі «Оберіг», який відображатиметься в застосунку «Резерв+».

Раніше в «Дії»  представляли алгоритм бронювання працівників критично важливих підприємств України. Підприємство через «Дію» подає список військовозобов'язаних працівників, далі відбувається звіряння даних і автоматичне бронювання в разі відповідності. Працівники отримують виписку про бронювання.

За даними міністерства, в Україні заброньовано приблизно 600 тисяч осіб.

На цю тему ми писали:

Стало відомо, чи можуть заброньовані чоловіки виїжджати за кордон

 

Джерело: Фокус

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень