Бранець Кремля із Рівного розповів про катування у російській в’язниці

Які йому довелося пережити

Микола Карпюк, фото з Мережі

Звільнений з російського полону рівнянин Микола Карпюк розповів, що тюремники застосовували щодо нього психотропні речовини, били струмом і не давали спати. Внаслідок катувань він неодноразово непритомнів. Про це Микола Карпюк розповів в інтерв'ю ATR, передає ТСН.

За його словами, ввечері політв'язнів виводили на вулицю, на руки їм надягали наручники, а на голову – поліетиленовий пакет. Перемотували це все скотчем, а тоді саджали в авто і вивозили до іншого приміщення, де безпосередньо й відбувалися жорстокі тортури.

Там Карпюка відводили до кімнати на четвертому поверсі, де прикладали клеми до пальців правої ноги, руки чи інших частин тіла, а тоді - підключали електричний струм. Крім того, кати не давали йому заснути:

Потім привозять в кімнату для допитів - металева клітка метр на метр, там стілець. І вночі, протягом доби не дають спати. Вони там через кожні дві години змінюються - ці «менти», і тільки починаєш закривати очі - одразу «Не спати! Не спати!», - розповідає Микола Карпюк.

На п’ятий день тортур він знепритомнів. Тієї ночі катувань вже не було, втім йому все одно не давали спати.

Микола Карпюк, фото з Мережі

Звільнений рівнянин розповів, що окрім тортур, російські тюремники застосовували й психотропні речовини. Однієї ночі, за його словами, через це він знепритомнів і досі не знає, що з ним тоді відбувалося.

Також політв'язень розповів, що в його камері була погана звукоізоляція і він чув, як людей вивозили на катування і повертали назад, розміщуючи у сусідній камері. Ті були ладні підписати будь-які папери, аби кати лише дали їм поспати.

Між тим, Микола Карпюк зауважив, що йому «відносно пощастило», адже до інших в’язнів ставлення було ще гіршим. До прикладу, політв’язня Станіслава Клиха у камері прив'язували браслетами до ліжка, ставили на коліна і цілу ніч не давали заснути.

Нагадаємо, обмін полоненими між Україною та Росією у форматі «35 на 35» відбувся минулої суботи, 7 вересня.

Серед українців, які повернулися додому – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Роман Сущенко, Євген Панов, Едем Бекіров, Микола Сизанович, Артур Панов, а також 24 українських моряки, яких ФСБ РФ захопила у Керченській протоці восени торік.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень