Борги за комуналку не розсмокчуться: місцева влада готова погасити борги своїх мешканців

Поки про свої наміри оголосили в одному місті 

Українцям допоможуть впоратися з боргами за спожиті комунальні послуги. Йдеться про малозабезпечені сім'ї, їхні борги за світло, воду та газ готова погасити міська рада Одеси. 
 
Це муніципальна допомога сім'ям, які опинилися в скруті й не можуть оплатити комунальні послуги. Програма діє для мешканців Одеси, і після звернення громадян з міської скарбниці гасять їхні борги.

Комісія прийняла рішення призначити адресну муніципальну допомогу на погашення заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги 80 громадянам Одеси на загальну суму 797 220 грн.

 

Трьом громадянам надані рекомендації для призначення адресної муніципальної допомоги на погашення заборгованості, - йдеться у повідомленні. 

Для багатьох сімей це реально шанс вишкребтися з боргової ями, але тепер за борги за комунальні послуги нараховують пеню та штрафи. Крім того, за борги можуть й припинити надання послуг. Виконавча служба може заарештувати банківські рахунки боржників, а в окремих випадках конфіскувати майно боржника - як рухоме, і нерухоме. 

До речі, в Україні вже анонсували нові санкції боржникам за житлово-комунальні послуги. Зокрема планують заборонити реєстрацію авто. 

Також нагадаємо, що в Україні запрацювала програма Національний кешбек. Накопиченими коштами можна оплатити зокрема й комунальні послуги. 

Джерело: Знай.юа

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень