Богатиря у парку Шевченка розпиляють на шматки

Аби зібрати знову

Фігуру богатиря зі змієм у парку Шевченка розпиляють і перенесуть на нове місце. Скульптура, названа рівнянами стоматологом, буде центральним об’єктом «Таємничих підземель Рівного» в парку Шевченка.

Нині богатир стоїть на одній зі стін підземної споруди, тому його перенесуть на кілька метрів. Для цього скульптуру треба розпиляти, розповідає начальник управління культури та туризму Тарас Максименко:

Ми зараз готуємо для нього основу. Там такий хрест неподалік залитий. Потім встановимо там п’єдистал. Далі ми його розпилимо спеціальними алмазними пилками та відновимо. Він буде такий, як і до цього. Навіть кращий.

Кращою фігура стане тому, що нині скульптура богатиря зі змієм стара та вкрита тріщинами. Тож під час робіт з перенесення його відреставрують.

Нині пам'ятку вже укріпили. Клейкою стрічкою реставратори заклеїли місця, де "латали" тріщини на богатирі.

На все це управління культури попросить з міського бюджету 300 тисяч гривень. Повністю роботи над «Таємничими підземеллями» будівельники планують закінчити влітку наступного року.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень