BMW: Механічна коробка передач?.. Finita!

Якщо вам треба авто на механіці, купуйте його вже. Потім не буде (с)

Італійське видання Quattroruote опублікувало інтерв’ю з Франком Вебером, членом правління BMW. За запитання про автомобілі M з ручною коробкою передач він відповів:

Finita. Будьмо чесними, обсяги продажів «емок» на механіці постійно знижуються. Тому сенсу розвивати цей напрямок немає.

BMW M2 G87
BMW M2 G87

Інтерв’ю Вебера не означає, що з «механікою» буде покінчено цього року, але нових масових моделей з трьома педалями нам точно не бачити.

У кращому разі ручна коробка передач доживе до кінця виробничого циклу M2 G87 (на фото вгорі): прогнозовано купе знімуть із конвеєра в 2029 році. А сімейство M3/M4 позбудеться «механіки» ще раніше.

Сьогодні в Європі за механіку треба доплачувати, і немало: у Великій Британії – 545 фунтів стерлінгів, у Німеччині – 500 євро. А от американський ринок – це парадокс, адже він історично пов'язаний з автоматикою. Втім, саме у США продається найбільше BMW на механіці.

Клієнти зі США вимагають версії з педаллю зчеплення. Це більше для розваги... Все одно обсяги не ті. Тому, якщо вам треба авто на механіці, купуйте його вже. Потім не буде, - сказав Вебер.

Джерело:  Новини Ю

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень